78 мъже скочиха в ледените морски води, за да вадят Светия

...
78 мъже скочиха в ледените морски води, за да вадят Светия
Коментари Харесай

18-годишно момче хвана кръста в Бургас

78 мъже скочиха в ледените морски води, с цел да вадят Светия Кръст на Йордановден в Бургас. Сред тях най-бърз се оказа 18-годишният Александър Китенов от Бургас. Той съумя да съревнования всички и избави Кръста. Бургазлията се включва в ритуала за повторно, показа той пред публицисти незабавно откакто излезе от студеното море, чиято температура през днешния ден е между 7 и 9 градуса. 

" Емоцията е превъзходна. Просто скочих, видях къде е Кръста и се насочих към него. Когато го хванах получих задоволство от това, което съм постигнал през годините и всичко, което съм вложил. Религиозен съм от дребен. От предходната година започнах да вземам участие в ритуала и ето през днешния ден съумях да спася Светия кръст. Пожелавам здраве и триумф на всички през идната година. Надявам се спасяването на Кръста да ми донесе късмет да стартира нови инициативи и те да са сполучливи ", сподели 18-годишният Александър Китенов. 

Той е ученик на Природоматематическата гимназия " Акад. Никола Обрешков " в Бургас. След завършването си желае да следва авиоинженерство и има вяра, че днешният му шанс ще му донесе триумфи в бъдеще, написа Флагман.

Кметът на Бургас Димитър Николов и бургаското духовенство поздравиха Александър и всички участници, които се включиха в ритуала. 

В морето за избавяне на Кръста в Черно море се хвърлиха и трима именици. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР